PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

15 octombrie 2011

"SÂMBĂTA CU AMINTIRI" - 21

"SÂMBĂTA CU AMINTIRI" - o zi în care cei care vor să participe să posteze o fotografie (fotografii) proprie din care să revedem astfel din trecutul nostru sau chiar al altora.


 

Din Biserica Sfânta Treime din Ploieşti, vreau să vă arăt această scară. 
Deşi am intrat de multe ori în această  biserică de-a lungul anilor şi chiar a rămas biserica mea de suflet din Ploieşti, (pentru că a fost biserica unde au mers bunicii, părinţii mei) nu am observat-o până acum .

Biserica e foarte veche, a fost restaurată, însă cu părere de rău nu am găsit un site care să ne spună istoricul ei! Dacă ştie cineva de un site cum este, printre altele, al Protoieriei Moineşti, (acu' nu că mă dau mare)  în care sunt prezentate bisericile şi mănăstirile din şi de pe lângă Ploieşti, vă rog să-mi spuneţi, poate nu l-am găsit eu.

PS. Nu sunt eu în poză!!
PS 1. Mulţumesc Fetiţa Junglei 13   pentru că ai continuat ideea cu sâmbăta!!!

3 comentarii:

 1. Impresionant de frumoasa aceasta scara !
  Si restul pare la fel de frumos...

  Adica, am gasit !:)

  Aici gasesti istoricul acestei biserici.

  Iar Aici ai manastiri si biserici din judetul Prahova si din Ploiesti...

  Precis ca mai sunt, dar eu nu le-am gasit...

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc! Am intrat pe site-uri, dar sunt ale unei agentii de turism. Eu ma asteptam sa gasesc al protoieriei de care apartine biserica.
  Dar tot am aflat ceva!
  Am stat si m-am gandit oare scara o fi fost mereu si n-am vazut-o eu, sau la renovarea bisericii a fost scoasa de la "nafatalina".
  Nu mi-a dat in gand sa-l intreb atunci pe parinte. Mi-a explicat in schimb ca scara era pentru diacon atunci cand in timpul slujbei citea din Sfanta Evanghelie.

  RăspundețiȘtergere
 3. @rory- imi pare rau ca nu mi-au iesit foarte bine fotografiile, parca era mai frumoasa scara in realitate

  RăspundețiȘtergere