PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

15 aprilie 2011

Mi-e dor.....

Victor Socaciu - Mi-e dor sa mai merg la un ceai
 
 Asculta  mai multe  audio   diverse

Mi-am adus aminte de melodia asta pentru că se apropie Paştile când "acu' vreo sută de ani", de Paşti ziceam că mergem la biserică, iar noi mergeam la un ceai, sau la discotecă la Sindicate, sau pe Bulevard la plimbare. Cred că era numai în capul nostru că ne păcălim părinţii, se lăsau ei păcăliţi. Nu am fost de multe ori la Înviere în acele vremuri, dar stăteam şi noi până la 12 noaptea şi apoi mergeam pe unde am scris mai sus. Nu prea ştiu ce înţelegeam pe vremea aceea de ceea ce se întâmpla pe la biserică, doar că trebuia să ajungem acasă cu lumânarea de Paşti.  
Pentru cei care nu mă cunosc tot ce povestesc  se petrecea la Ploieşti.

3 comentarii:

  1. Melodia imi place, pe cuvant, dar noptile alea de Inviere nu se mai intorc niciodata.Stateam pana dimineata la 6.30-7, ca sa pot lua Pastele si ni-l dadeau in functie de cati membri avea familia.Cand ma lua cu rau de la lumanri,meregam pe banca din fata portii de langa biserica.
    Atunci nu se uita nimeni sa vada cum esti imbracat,cum iti sta parul,de ce tii lumanrea in stanga si nu in dreapta (sau poate se uitau,dar eu eram copila,desi nu cred ca era atata fatarnicie).Mi-e dor sa pot sta pe bancuta aia, fara sa ma intrebe nimeni nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si la Constanta se intampla la fel pana acum vreo 2 ani :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @ FJ13 -eu de cativa ani am inteles si am simtit ce inseamna slujba de Pasti. Cu parere de rau anul asta nu stiu ce voi face, n-o sa mai fie ca anii trecuti!!!! Probabil si eu am sa raman cu dorul bisericutei la care ma duceam, a parintelui nostru...
    @Lillee- :D

    RăspundețiȘtergere