PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

03 ianuarie 2014

PSALMI - PSALMUL 1


PSALM  1
 
1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut;
2. Ci în legea Domnului e voia lui şi la legea Lui va cugeta ziua şi noaptea.
3. Şi va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa şi frunza lui nu va cădea şi toate câte va face vor spori.
4. Nu sunt aşa necredincioşii, nu sunt aşa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe faţa pământului.
5. De aceea nu se vor ridica necredincioşii la judecată, nici păcătoşii în sfatul drepţilor.
6. Că ştie Domnul calea drepţilor, iar calea necredincioşilor va pieri.M-am gândit anul acesta, ca în fiecare săptămână, de sărbători, sau cand simt nevoia, să postez cîte un psalm sau doi. 
În felul acesta voi reuşi să-i citesc şi eu şi să le înţeleg învăţătura.

Dar.... că la mine există şi dar.....

Am auzit la o emisiune că  unii din psalmi sunt negativi şi că unul ar fi 109. 
Care ar fi ceilalţi? 


Iar in site-ul de pe care am luat psalmul adică aici acesta este mai scurt decât pe acest site.  

Karma police ce spui?

4 comentarii:

 1. Frumoasă inițiativă.. dar ce înseamnă psalm negativ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Astept si eu un raspuns. Ca nici eu nu stiu despre ce e vorba.

  RăspundețiȘtergere
 3. In primul rind trebuie sa intelegem un aspect f important-psalmii in ortodoxie sint folositi altfel decit in original, adica in iudaism. Am auzit si eu unii preoti ca cica unii psalmi sint negativi in sensul ca indeamna la razbunare-evident-doh- ca daca vine unul si-ti violeaza copilul iti arde casa si vrea sa te omoare si tu NU poti face nimic-te intorci la dumnezeu ca la un PROTECTOR(alta idee de care nu sintem invatati) ca sa te ajute el, caci este atotputernic. NU EXISTA PSALMI NEGATIVI.Toti psalmii se folosesc pentru o anumita putere. Si numerotarea e gresit in biblia ortodoxa-imi pare rau sa o spun-in ORIGINAL psalmii sint numerotati cu unul in minus. Biblia catolica pastreaza originalul. revenind la psalmul 109 este un psalm de proteectie/razbunare clar-sincer pt razbunare noi folosim altii care nici macar nu sint observati.Iti recomand daca vrei totusi sa faci psalmii ortodox situl asta e cel mai bun-http://psaltirea.org/ Noi folosim PSALMUL 108 PENTRU REUSITA

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc! Gasisem si site-ul acesta cu psalmi dar am zis totusi sa ma duc la unul mai aproape ca denumire cu religia ortodoxa.

  RăspundețiȘtergere