PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

31 iulie 2012

Despre adopţie

De mult aş fi vrut să scriu despre acest subiect, dar poate acum i-a venit timpul. Şi m-a făcut să scriu acum această postare faptul că un comentariu nu mi s-a aprobat pe un site.

O mare companie din România alocă pe lună o anumită sumă pentru unele proiecte care rezolvă anumite probleme şi cel care are cele multe voturi obţine suma. Până aici bine şi frumos mai ales că o şcoală din oraşul meu a reuşit să câştige această  sumă şi să amenajeze grădina din faţa şcolii.

Am găsit într-o lună un proiect care se referă la adopţie. Nici asta nu-i rău! Dar în ce constă acest proiect? De a organiza seminarii în câteva reşedinţe de judeţ unde să se dezbată teme referitoare la adopţie, să convingă anumite persoane să adopte copii. 

Am lăsat şi eu un comentariu care nu a fost pe placul sau a celor care au iniţiat proiectul sau a administratorilor site-ului şi care bineînţeles nu a apărut.
În comentariu spuneam (aproximativ) că am trecut printr-un lung proces de adopţie, că persoanele care vor să adopte nu cred că au nevoie de seminarii ci de schimbarea legii adopţiei.  

Să vă spun cât a durat adopţia copilului nostru? De la începutul anului 2005 până în mai 2007! În 2005 am depus cererea de adopţie, în 2006 l-am cunoscut şi l-am luat acasă, (după câteva luni după ce l-am văzut prima oară) iar abia în 2007 s-a terminat "procesul de adopţie" devenind "legal" copilul nostru. Să zicem că am fost noi mai ghinionişti că în 2005 s-a aplicat noua lege a adopţiilor, poate acum nu mai durează chiar aşa de mult, dar nu cred că seminariile conving ca să fie mai mulţi copii adoptaţi.


 

15 comentarii:

  1. foarte frumos din partea voastra. si vreau sa adopt un copil la un moment dat.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum o vrea Doamne-Doamne pentru ca eu cred ca in "cartea" ta de acolo de la El (in Akasha) e scris daca e sa adopti sau nu! Poate unii cred, poate altii nu, dar eu cred, stand si analizand ce s-a intamplat intr-o parte a neamului meu, ca la mine a fost si ceva karmic, cum se spune ca platesc pana la al 7 lea neam. Poate o fi fost si asta un motiv.

    RăspundețiȘtergere
  3. la un moment dat stiu ca facusera o lege a adoptiei atat de drastica incat un copil putea fi adoptat doar de o ruda, altfel nu.
    Ramasesem perplexa, practic le anula aproape orice sansa de a fi adoptati.
    Am inteles ca s-a schimbat prostia asta de lege, nu mai stiu ce mentioneaza actuala.
    Oricum , in cazul vostru, 2 ani si jumatate ca sa puteti adopta un copil ... ufff, in Romania tre' sa fii cu adevarat perseverent. Bravo voua ca nu ati renuntat ! Sa fiti cu totii sanatosi, ati asteptat ceva timp sa puteti fi o familie!

    RăspundețiȘtergere
  4. adica crezi in Lawh-i Mahfuz? (tablita ascunsa pastrata in cer) . frumos

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihaela- procesul de adoptie dureaza mult si pentru ca tb sa se ia "renuntarea" la copil de la mai multe rude ale "parintilor naturali" (desi mie nu-mi place sa zic asa, dar acum nu am gasit alte cuvinte). Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  6. @shakuka- islamul considera ca exista acea tablita in care sunt inscrise faptele, gandurile noastre si viitorul nostru? Nu stiam. Dar oare religia crestina cum considera, ca ea nu prea recunoaste multe?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dorinta de adoptie este o pornire launtrica incarcata din belsug cu dragoste de copii,cu dorinta de a da din ce-ti prisoseste, mai ales afectiune.
    o mie de cursuri sa faca o "viitoare mama"uscata la suflet,egoista,care vede un copil in casa un obiect nostim,dar care murdareste,strica si face galagie.
    cursurile,petitiile,sunt benefice celor ce de mult nu mai vor sa se scoale si sa deuca la munca.Vor doar fonduri UE,birou comod,masina de serviciu si o propagnda care sa le aduca clienti.
    Autoritatea lor imaterie de adoptii este zero.
    Cine doredte rasul unui copil in casa,copil care i se refuza direct,il gaseste,il adopta si-l ocroteste fie ce-o fi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai tot respectul meu Mihaela, bravo! Credca este cel mai inalt gest uman pe care il poate face cineva. Asa simt eu!
    In fond iubirea adevarata este NECONDITIONATA si mai ales dragostea pentru un copil nu trebuie sa fie linkata de ADNul lui!
    Nu stiu de ce nu ti-au aprobat comentariul dar cursurile cu pricina sunt inutile , as putea explica si de ce dar e pacat ca nu ai dat un link la ei ca sa vada macar alti cititori despre ce este vorba.......
    Cum ai spus- in primul rand e nevoie sa schimbe legislatia. Altfel e ca si cum as merge la seminarii despre cum sa construiesc o casa, adica sa ma indemne sa fac bussines si sa ridic oarecum incararile la buget stimuland cumpararea si vanzarea dar pe cand ma apuc de construit vad ca dureaza doi ani daca n-am pile si pe cand obtin o hartie imi expira alta#
    Asa e si cu adoptiile

    RăspundețiȘtergere
  9. @Viorica-degeaba fac seminarii daca nu vrei sa adopti, nu convingi pe nimeni in aceasta "chestiune" atata timp cat nu porneste din suflet. Cel putin asa zic eu.
    @hapi- multumesc, eu zic ca a fost de la Doamne-Doamne! Comparatia cu construirea casei se potriveste de minune.

    RăspundețiȘtergere
  10. De pe siteul lui Happy am ajuns la tine. Chestia cu adoptia e trista... Nu numai în Romania dureaza procedura asa mult. Aici de exemplu sunt puse atat de multe conditii ptr a putea adopta ca uneori te întrebi daca e corect. Atunci cand se naste un copil într-o familie nu vine nimeni de la protectia coplilului sa vada daca are carut, patut, camera lui.....s.a.m.d. Esti de acord sau nu?
    Felicitari ca ai devenit mamica!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Minnie- multumesc si iti raspund printr-o noua postare

    RăspundețiȘtergere
  12. ai avut noroc am prietena la ea a durat 3 ani juma

    RăspundețiȘtergere
  13. @karmapolice- inainte de 2005 adoptiile durau mai putin, dar asa a fost sa fie

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari peentru decizia ta.Sa va ajute Dumnezeu sa fiti sanatosi si sa va bucurati de copil .
    La colega mea de serviciu a durat aproape 1 an.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Monica-multumim, inseamna ca s-au mai imbunatatit lucrurile din 2005 de a durat mai putin.

    RăspundețiȘtergere