PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

13 mai 2012

Paşii pelerinilor (I)

"Cred că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat şi are temei ceea ce vrei acest lucru se va realiza…dar numai la timpul lui. Iar acel timp nu este decis de noi. Pentru a grăbi acest timp nu trebuie să te închini de o mie de ori, nu trebuie să mergi din biserică în biserică, nu trebuie să dai sute de acatiste şi să aprinzi lumânări cât poţi de multe. Cred că Dumnezeu nu are nevoie de astfel de gesturi, nu are nevoie de cereri fără fapte în sprijinul acestora."  sursa citatului

Cam asta mi s-a întâmplat, pentru că mi-am dorit să ajung aici şi totul a mers de la sine fără planuri stabilite cu mult timp înainte! Ştiţi deviza mea: "Nu se întâmplă decât ceea ce trebuie să se întâmple".Trebuie să mulţumesc în primul rând lui Doamne-Doamne, iar apoi pentru primul "popas" Fetiţei J13 şi karmei police.  
De la Fetiţa Junglei 13, când m-am întâlnit anul trecut, am primit o carte despre părintele Gherontie Puiu de la Mănăstirea Caraiman de la Buşteni. Dar noi trecusem deja prin Buşteni şi nu am ştiut despre mănăstire, iar când ne-am întors acasă am venit pe alt traseu.
Dar acum ruta noastră a fost prin Buşteni -Sinaia aşa că am ajuns şi la Mănăstirea Caraiman. Seara vorbisem cu karma police să trec pe la ea pe la Sinaia, dar n-am avut noroc că ea nu era în localitate. Dar mi-a dat un sfat. Dacă ajung la mănăstire să mergem la părinte să ne binecuvânteze (ceea ce nu ştiam că se face).
Pentru că joi am ajuns după ora 12 nu am mai putut merge la părinte care are anumite ore când binecuvântează.

La intrare în Agheazmatar.Când am ieşit pe poarta mănăstirii a început ploaia, astfel că drumul până la Sinaia şi vizitarea Mănăstirii de la Sinaia le-am făcut pe ploaie.

Poate karma police mă va lămuri despre ce clădire e vorba. E peste drum de Mănăstirea Sinaia. 

Dar pentru că trebuia (era scris undeva Sus) să ajungem la părinte să primim binecuvântare a doua zi când am revenit spre casă am intrat din nou pe la mănăstire şi am primit binecuvântare. 
Era atât de frumos afară că se vedea foarte bine Crucea de pe Caraiman.


Am găsit un documentar în 6 părţi despre şi cu părintele Gherontie Puiu.
Dacă vreţi intraţi aici 1 , 2, 3, 4, 5, 6.
Numai ascultându-l parcă simţi binecuvântarea lui. 


Site-ul Mănăstirii Caraiman aici.
Site-ul Mănăstirii Sinaia aici.
 

6 comentarii:

 1. Superbe imagini
  Mi-asdori si eu sa am timp sa mai vizitez niste manastiri din Romania
  Pana una alta, ma multumesc cu manastirea Nicula :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu de anul trecut am inceput sa vizitez manastiri. Nu mi-am propus să merg special la vreuna, au fost ele in drumul nostru, cat am avut timp si pana la urma am ajuns "unde trebuia sa ajungem".

  RăspundețiȘtergere
 3. Uite aici
  http://www.youtube.com/watch?v=QrceSAb1bT8
  un clip pe care l-am facut cu poze de la manastirile vizitate anul trecut, din Dobrogea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu placere.Am daruit-o cu mult drag :)
  Nu am mai avu timp de calculator,mai deloc,dar nu-i bai.
  Cand o sa am timp de cautat prin poze,am sa iti trimit una,cu ce imagine am vazut in "copac"- Aghezmatar.

  RăspundețiȘtergere