PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

31 mai 2010

No smoking

 31 mai - Ziua mondială antifumat

Ce pot spune?  
Am fumat, chiar mult. Ajunsesem la două pachete de ţigări pe zi. 
Am avut două tentative de lăsat de fumat. Prima a fost un eşec. De ce? M-am lăsat vreo lună şi am plecat la mare. Vai dar cum să nu fumez acolo? Şi aşa de la trei ţigări (negre sau mentolate) pe zi am ajuns la cele două pachete pe zi.  Peste un an am zis că dacă am reuşit odată, trebuie să mă las de tot. Şi gata a fost! Nu mai fumez cam demultişor.
Ce trebuie? Voinţă!!!   
Ne-am lăsat amândoi odată de fumat şi eu şi soţul meu (chiar asta se întâmpla cu ceva ani în urmă în această lună ). Stăm şi ne gândim acum cum puteam să fumăm atât. Ce ne-a determinat să ne lăsăm? O scumpire exagerată a ţigărilor în acea perioadă, la mine era şi o durere de cap şi ajunsesem să fumăm Carpaţi, care miroseauuu.....
Acum când mergem undeva unde se fumează e durere. 
Când venim acasă ne schimbăm toate hainele, dar mirosul rămâne şi în păr.

4 comentarii:

  1. Eu nu am fumat pana la 30 de ani , adica pana anul asta , dintr o prostie acum fumez cel mult cinci tigari pe zi , mai ales dimineata , dar dupa ce am descoperit nodulul si mi a zis doc sa nu ma mai ating de tigari am mai fumat una doua si le reduc de tot , sper insa sa mi urmeze si sotul meu exemplul ca fumeaza cam mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. A , si te am adaugat la blogroll ca de dimineata te cautam si nu erai asa ca acum esti si vad mai repede ce scri nou:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc! Eu fumam doua pachete si m-am lasat, dar tu la doua tigari, "e floare la ureche".

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar si o tigara pe zi, (una), o
    consider ''in plus''...
    Si asta va spune o fosta fumatoare, care a fumat timp de zeci de ani.
    Adevarat, eu am fumat ''doar'' un pachet pe zi. Dar care, in timp, si-a lasat amprenta...
    Cand am simtit ca nu mai pot respira la urcat pe scari sau in panta, cu dureri in piept care ma sufocau, am zis ca...asta-i momentul.
    In 6 ian.2006, ca deobicei la cafeluta de dimineata, (ce gust are o cafea fara tigara,-gandeam eu), cand am stins tigarea, am spus sotului (care si el fuma), ca asta a fost ultima. Daca-i spuneam atunci ca am aterizat din Marte nu s-ar fi uitat la mine atat de uimit si plin de neincredere...
    Dar m-am tinut de cuvant. De-atunci nu am mai pus tigara in gura. Si nici nu suport mirosul de fum de tigara, deoarece metoda care-am folosit-o a fost ''autosugestie''.
    Mi-am spus in gand ca, doar mirosul de tigara, (nu mai vorbesc de fumatul propriu zis), imi va face greata.

    Asa cum spuneai si tu, Mihaelea, totul depinde de vointa.
    Daca nu vrem cu adevarat, mereu ne vom gasi ''n'' motive pt a continua acest obicei.
    Nu exista cale de mijloc, chiar si 2-3 tigari pe zi tot se cheama ''a fuma''. De ''fumatul pasiv'', nici nu mai vorbesc...

    Daca fumam ''ultima tigara'' cu vreo 10 ani in urma, si nu 4, poate nu ajungeam la operatie de ''by-pass''...(aviz amatorilor)...:(
    Iar daca sotul meu mi-ar fi urmat atunci exemplu, nu ar fi ajuns in urma cu jumatate de an la spital, conectat timp de o saptamana la masca cu oxigen, si diagnosticat cu ''Emfizem pulmonar'' - boala fumatorilor.

    As face orice sa pot convinge pe fumatori cat dauneaza fumatul...

    RăspundețiȘtergere