PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

25 mai 2010

Despre viaţă

      „Nimeni pe lume nu este absolut necesar pentru nimic. Vei fi sau nu, vei interveni au ba, progresul, lumina tot se va face, cu tine sau fără tine. Există o energie ascunsă care mână lucrurile înainte. Să nu-ţi închipui, sărmană făptură pieritoare, oricât de bine ai fi înzestrat, că dacă tu nu eşti lucrurile nu au să meargă înainte. Lumina se face şi fără tine pe deasupra capului tău. Poţi fi folositor, dar absolut trebuitor nu eşti pentru nimic.

      Prin urmare, la ce străduinţă? Oricum vor sta lucrurile, tu îndeplineşte-ţi menirea pe care o simţi, dacă o simţi. Câtă vreme auzi în tine glasul unei misiuni, continuă-ţi calea mai departe, oricâtă experienţă brutală ar fi venit să-ţi arate că ţelul crezut al străduinţei tale s-ar putea lipsi de munca ta. Ţi-a fost rănită prezumţia pe care ai avut-o? Poate nu mai înţelegi rostul încordării şi sensul utilităţii tale? Nu înceta să fii ceea ce ai fost. Isprăveşte ceea ce făceai ca şi cum n-ai fi încercat nici o dezamăgire.

     Poate că, fără ştiinţa noastră, noi slujim vreunui scop al naturii, un scop care-i prea mare ca să-l înţelegem, prea vast ca să ni-l închipuim şi pentru care Dumnezeu ne-a pus în suflet impulsia oarbă pentru noi, dar luminată pentru El. Soldatul nu pricepe planul generalului, dar fără să-l priceapă îl duce la îndeplinire. Întocmai aşa sună cuvântul Scripturii din Vechiul Testament: ori pricep ori nu pricep, ori ascultă, ori nu ascultă, tu spune-le cuvântul Meu.”

Părintele Arsenie Boca
Din cartea "Alte mărturii despre Arsenie Boca" 




2 comentarii:

  1. Cat adevar graieste insa cat de greu sa si ascultam si sa intelegem aceste vorbe, cat de importanti ne simtim atunci cand ne este bine sau cand facem rau si cat de mici si neansemnati si cum aratam spre cer cu pumnul atunci cand ni se intoarce rau pe care asa usor il facem!

    RăspundețiȘtergere
  2. Incet, incet, le intelegem daca vrem. Stii cum e. Doamne-Doamne ne intinde mana sa ne ajute, important e sa vrem noi.

    RăspundețiȘtergere