PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

08 decembrie 2010

Avertisment

" Accesarea acestui site poate produce pagube computerului dumneavoastră".
Nu, nu al meu. Apropo, dacă mi se întâmplă daţi-mi un mail.
Am vreo câteva bloguri pe care aş vrea să intru şi am acest mesaj. De ce apare mesajul?
Dar dacă se întâmplă (sper să nu) ce e de făcut?
De mult timp mă întreb ce e de făcut ca să nu pierd ce "cu trudă" am scris pe blog. Se mai salvează blogul din când în când în calculator?
Cine ştie să-mi spună şi mie că la partea asta nu prea le am.
În primul rând pentru cei care "mă vor lumina" dar şi pentru ceilalţi care citesc: o melodie.

9 comentarii:

  1. La sectiunea SETTINGS , prima sectiune este BASIC (daca folosesti meniul in engleza). Apoi ai prima optiune de la aceasta sectiune : Blog Tools. Acolo ai Import blog ~ Export Blog ~ Delete Blog .
    Se poate crea un fisier special in calculator si apoi se da EXPORT BLOG, salvand in acel fisier. Astfel se salveaza tot continutul blogului pana la acel moment.
    La fel se poate proceda si cu template-ul blogului. In sectiunea Design , la Edit HTML , ai optiunea download full template ... S.A.M.D.


    Cat despre avertismentul respectiv ... se prea poate sa fie de la raportarile exccesive ale altora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata!
    Avertismentul apare cind intrii la mine???
    Frumoasa melodie si videoclip!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu patesc la fel,dar deja ti-a sps Hector ce ai de facut :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc lui @Hector Brutacu pentru informaţie, voi testa şi eu “export blog”.
    Până acum, păstram în PC postările “băbeşte”, textele şi linkurile, cronologic, într-un banal Word şi în foldere pe categorii, restul, imagini, video, blog templates.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Hector multumesc asa am sa fac. Cu template-ul o nimerisem dar cu problema cealalta nu stiam.
    @ Mariana nu la tine.
    @ acuvio, m-am gandit eu ca mai sunt care tb. sa-si salveze munca (ca pana la urma si asta e o munca).
    Dar, mai "ezista" un dar, daca intram pe acele bloguri se poate intampla ceva rau calculatorului, ca asa scriu ei in avertisment.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unul din blogurile cu problema este: "Cauzele bolilor", al doilea este al aceleiasi doamne, dar nu mai stiu cum ii zice. Si am gasit aseara unul care mi-a placut Karina-Playcast art.
    Dar cand blogului nostru i se aplica un astfel de avertisment ce e de facut?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vizitat si eu acele pagini si nu am vazut niciun avertisment...

    Este destul de greu sa pui un diagnostic, mai ales atunci cand nu cunosti exact toate amanuntele si totul se rezuma la cateva detalii virtuale .
    Exista mai multe posibile situatii ...
    Prima ar fi cea pe care deja am expus-o mai sus, intr-un comentariu anterior. Caz in care (astfel raspund si la intrebarea doamnei Mihaela) este greu sa indrepti lucrurile , trebuind sa contactezi Google pentru a sesiza faptul ca ai fost reclamat abuziv(blogger fiind platforma lor).
    Ar putea fi si din vina browserului pe care il folositi . In cazul in care folositi Mozilla Firefox, va recomand sa vizitati pagina de Add-ons si sa va instalati NoScript(caz in care nu va mai trece aproape nimic prin browser fara permisiunea dumneavoastra initiala ~ cititi cu atentie instructiunile de folosire!) si AdBlock Plus - cu filtru de RO (acesta blocheaza aproape toate reclamele, bannerele enervante si bling-blingurile aiuristice).
    In ultima vreme pana si Mozilla a inceput sa faca figuri, dar aceasta este o cu totul alta discutie...
    Deasemenea , de vina ar putea fi si bling-bling-urile sau template-urile sofisticate pe care le aplica unii blogurilor personale.
    ...Nu este excclus sa fiti chiar dumneavoastra virusata. Am intalnit, recent, cateva cazuri in care PC-urile/notebook-urile au fost virusate cu un fake antivirus. Acesta te asalta cu alerte si iti bloca unele aplicatii sau chiar site-urile pe care doreai sa le deschizi, redirectionandu-te catre o alta pagina. Acolo erai indemnat sa achizitionezi respectivul antivirus.

    P.S.:
    Cele scrise mai sus sunt doar simple opinii personale , bazate pe experienta proprie. Nu lucrez in domeniul IT si nici nu am o astfel de calificare. Este doar un simplu hobby. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc. Am facut primul pas, am exportat blogul in calculator.

    RăspundețiȘtergere