PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

05 decembrie 2010

A doua duminică de Advent

    Cu scuzele de rigoare pentru cei care mă vizitează şi sunt de religie catolică, (pentru că nu am postat duminica trecută), am să postez un articol pe care cei de la Parohia Romano-Catolică "Isus Bunul Păstor"-Roman  au avut bunăvoinţa să mă lase să-l pun aici pe blog.

   "Odată cu ceremonia binecuvântării coroanei  de advent şi cu aprinderea primei lumânări, de la Liturghia din seara de 29 noiembrie 2010, s-a intrat în timpul Adventului.
  
   Adventul – perioada a anului liturgic de aproximativ patru săptămâni, care precede sărbătoarea Crăciunului. Timpul Adventului are o dublă natură: este o pregătire pentru solemnitatea Naşterii Domnului, în care se cinsteşte prima venire a Fiului lui Dumnezeu între oameni şi totodată este timp în care, prin această comemorare, minţile sunt călăuzite spre aşteptarea celei de-a doua veniri a lui Cristos, la sfârşitul timpurilor. Astfel, timpul Adventului apare ca o perioadă de aşteptare plină de evlavie şi de bucurie. Cu prima duminică din Advent se deschide şi un nou an liturgic.
   
   În plan pastoral, Adventul este o perioadă cu evenimente pastorale de o sensibilitate deosebită care ne pregătesc pentru sărbătoarea Crăciunului."

Intraţi şi pe blogul lui Carmen şi mai citiţi despre Advent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu