Pentru că azi e vineri(zi de post), duminică este sărbătoare în care se ţine post, iar eu s-ar putea să plec mâine la o plimbărică (îmi doresc mult), aseară am cam stat la bucătărie.
Şi am făcut o supă "Harira" de la Shakuka, pe care am mai făcut-o şi o mai fac că-mi place. Bolul i l-am dus unui vecin căruia i-am dat reţeta, ca să vadă cum e, dar el între timp îşi cumpărase linte şi năut ca s-o încerce.
Pateu de linte: zarzavaturi, linte, ulei.
Pâinea noastră (1/2 făină neagră, 1/2 făină albă+tărâţe şi seminţe de floarea soarelui+seminţe de in).
Şi desertul, turtiţe de mălai cu lămâie (reţeta originală este: biscuiţi de mălai cu lămâie, de la Ina). Eu am adaptat-o, nu i-am pus miere că sunt alergică la produsele albinei şi i-am pus sirop de afine, de aia sunt un pic mai închise la culoare.
Din toate copilul va mânca numai pâine, că restul nici măcar nu gustă (mamaie nu mănâncă) . Lui trebuie să-i fac altceva, dacă i-aş da numai carne, n-ar zice nu.
Yami, yami! Ce bine arata totul:)
RăspundețiȘtergereMiha, painica ai facut-o in casa? Vai, ce bine arata totul!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereyeyy traiasca harira!
RăspundețiȘtergerepainea arata bestial
Painea e "opera" sotului meu. El se "chinuie" s-o framante. Iar de harira ce sa zic, as manca in fiecare zi. Dar fara naut nu merge. Ala ii da tot specificul.
RăspundețiȘtergere