PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

02 noiembrie 2010

Hai să emigrăm în Danemarca

     Am intrat pe pagina "Moineşti Online-Portalul municipiului Moineşti" să vedem ce mai scrie. Apropo aici am o dilemă, municipiu se scrie cu m mare sau m mic? Eu ştiam că numai numele proprii se scriu cu litere mari. Poate am uitat eu sau s-a schimbat ceva?
      Găsesc pagina cu invitaţia la şedinţa care a fost la Primărie despre construirea unei centrale de procesare a deşeurilor periculoase.
 Şi văd "această pagină este  în daneză, doriţi traducerea?".
 Uau, această pagină a fost tradusă în română. Hai să emigrăm în Danemarca că o să ne înţelegem cu cei de acolo. După Google limbile noastre sunt identice.
    

  



4 comentarii:

  1. Moinesti e nume propriu parca...sincer nu ma stiu nici io regulile

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ziceam de cuvantul municipiu. Am vazut ca unii scriu Municipiul Moinesti. O fi corect? Sau corect e municipiul Moinesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect ar fi sa emigram odata cu tot cu numele propriu din dotare :))si sa facem un nou Moinesti sau un nou oras de care aveam noi chef undeva depaaarte de Romanica, sa scriu cu litera mica, nu acum , dupa ce plecam naibii odata de aici , pana nu ne omaoara astia de tot, daca pleci inaintea mea , sa ma astepti la aeroport:p

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca ai sa pleci tu. Eu daca era acu vreo zece ani da, acum nu mai merge. Dar daca am putea sa plecam cu toti, sa-i lasam pe cei de sus cu gastile lor ce bine ar fi!

    RăspundețiȘtergere