PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

15 martie 2010

Desert de post în post

      Am povestit despre Herghelia şi modul cum mi-a schimbat gândirea asupra alimentaţiei, sănătăţii, asupra vieţii în general pentru că a fost şi o schimbare spirituală, ajutată de către personalul de acolo şi de unele cărţi.
       Pe lângă Biblia pe care am primit-o, am cumpărat mai multe cărţi despre alimentaţia vegetariană, stil de viaţă sănătos. Una din cărţi este "Reţete vegetariene" de Cornelia Dragachis, care pentru mine e un adevărat sprijin în zilele de post şi nu numai. Cred că fiecare ar trebui să aibă pe lângă cărţile de bucate tradiţionale şi una cu reţete vegetariene.
      Citind reţete din această carte mi-am dat seama că putem face şi noi reţetele noastre. Ce dacă nu se potrivesc unele ingrediente după unii specialişti. Important e să ne placă nouă.
      Am descoperit săptămâna trecută o reţetă de fidea cu mere.   Am să      v-o spun, dacă vă place "amestecul" încercaţi reţeta şi poftă bună:
320 g. fidea (eu am pus tăiţei )
800 g. mere
100 g. zahăr
20 g ulei
coajă de lămâie după gust
eu am pus şi scorţişoară
Merele se curăţă., se dau prin răzătoare şi se înăbuşă cu zahărul în zeama lor proprie. Se amestecă cu fideaua, coaja de lămâie, scorţişoara şi uleiul. Se pun la cuptor 10 min.       

3 comentarii: