PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

07 ianuarie 2012

Crăciunul pe stil vechi, Sfântul Ioan pe stil nou!

"Mii de ruşi au petrecut noaptea de Ajun la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, unde patriarhul Kiril a oficiat slujba de Crăciun. Şi la Bethleem, locul unde s-a născut Isus, ortodocşii au participat la liturghia oficiată de Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea."
continuare aici

Articolul "De ce Biserica Creştin-Ortodoxă nu acceptă trecerea la calendarul Gregorian?"(din Rusia şi Moldova-nota mea) aici.

" La mulţi ani" pentru cei care îşi serbează onomastica! 
La mulţi ani cu sănătate părintelui nostru, preotul Ioan Andrioaie!

 La noi ninge!!!! A venit Crăciunul????!!!!

6 comentarii:

  1. Pe facebook am vazut ieri o multime de Lamultianuri pe peretii Ionilor.
    Ba mai mult, am fost sunata sa nu uit sa spun la multi ani unei Ioane dragi din familie.
    Dar EU NU sarbatoresc onomastici. Da,sunt ortodoxa dar asta nu are absolut nicio legatura cu partea religioasa. Sincer, abia am trecut de duzinile de lamultianuri de sfarsit de ani care sunt binevenit si pe care le-am priceput......
    Chestia cu onomastica mi se pare un kitch, probabil ca sunt singura care gandesc asa

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca esti singura care gandesti asa, am mai auzit si alte persoane! Dar sunt unii care intr-adevar vor sa fie "urati" de aceste zile (poate e un motiv de sarbatoare, poate asa au fost obisnuiti, poate altii simt ceva de aceste sarbatori)fiecare cum gandeste si cum simte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg . Adica ii inteleg pe ei.....
    Totusi, n-ar trebui sa se supere cand cineva omite intentionat sa faca aceste urari. Adica n-ar trebui sa o ia ca pe o chestie personala ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu ii intelegi pe ei, dar ei nu te inteleg pe tine pentru ca sunt unii care nu pot accepta ideea sa fii ortodox si sa nu crezi ca o persoana purtand nume de sfant nu are si o "legatura" cu acel sfant. Eu cred ca daca intr-adevar nu stiu cum gandesti o iau ca pe o chestie personala. Si stii de ce cred asta? Pentru ca de la aproape toata lumea cunoscuta, in afara de tine (si poate unul sau doi)primeste urari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am observat asta :)))
    Astazi am scris pe facebook urmatoarea chestiune
    A....sa stiti ca eu nu serbez ziua numelui. Adica a nici unui nume din calendar :) Si nu mai am chef de o noua sesiune de Lamultianuri dupa anul nou. De aceea o sa va spun Happy B-day numai cand e ziua voastra de nastere.Obicei serbat pompos si pe vremea faraonilor egipteni ;) Asta cu "numele " ma depaseste :D
    Si am primit 4 likeuri :)))) Nu de la cei cu nume de sfant

    Consider ca - asa cum spui si tu - numele sfantului respectiv nu are nimic a face cu faptul ca omul de langa mine se intituleaza la fel. Si ca ar trebui sa ii mai spun "lamultiani" si ca aceasta urare l-ar ajuta cu ceva sau l-ar face mai fericit.
    Ma rog
    By the way......am si eu numele unei sfinte din calendar. Dar e mai putin cunoscuta. Totusi, scrisa.....Ei bine, n-am primit nicio urare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ca le-ai transmis unora ca nu le urezi de zile onomastice! Asa nu mai au de ce sa se supere sa zica ca ai ceva personal cu ei!

    RăspundețiȘtergere