PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

06 mai 2011

Poate mă "luminează" cineva!!!

Cu ceva timp în urmă, eram la Bacău şi pentru că era vântul acela puternic a trebuit să rămânem în casă. 
Am luat telecomanda de la televizor şi m-am apucat de "navigat". 
Eu acasă la mine foarte rar mă mai uit la televizor aşa că nu prea mai ştiu nici ce emisiuni şi reclame mai sunt.
Am ajuns pe Naţional TV, unde o biserică "creştină" îşi făcea "reclamă" că într-o anumită zi din săptămână să se meargă la biserica respectivă unde cei care vor, îl vor primi pe "duhul sfânt".
Abia acum mi-am adus aminte de asta aşa că am uitat cum se numea acea biserică.
Îmi propusesem când ajung acasă să citesc despre asta pe net, dar...
Oricum ce mi-a rămas în minte că era un domn, care vorbea româneşte dar avea un puternic accent portughez.
Am citit sau am auzit că sunt nişte "propovăduitori" veniţi de prin Brazilia, care au înfiinţat nişte biserici în România.
Ştiti că eu sunt cu ideea de "unitate în diversitate" în ceea ce priveşte religiile, fiecare e liber să creadă în ceea  ce vrea şi cum vrea, dar eu nu pot crede că "duhul sfânt" ţi-l poate da cineva într-o zi şi la o anumită oră.    

3 comentarii:

  1. Nu sfatuiesc pe nimeni sa se duca la nici o secta sau cum frumos li se spune acum -cult.
    Cei de la Catedrala Credintei (Biserica Universala) ,caci asa se numesc sunt niste sarlatani.
    Ei folosesc niste denumiri si tipuri de slujbe specifice BOR pe care le savarsesc dupa capul lor.Mentionez ca ei nu apartin de fapt nici de Biserica Catolica ,nici de cea ortodoxa.
    Si-au luat denumirea de preoti fara sa fie vreunul hirotonit sau macar recunoscut in BOR sau B.Catolica .Ei sfintesc chipurile apa (asa as putea sa fac si eu agheasma ), isi spun preoti dar ei slujesc in halate , iti cer zeciuiala obligatoriu , chem Duhul Sfant de parca ar face comanda la pizza etc.
    Atitudinea noastra fata de eretici trebuie sa fie una de rugaciune ca Domnul sa-i intoarca la credinta cea dreapta , nu una de aprobare a unei vadite inselaciuni in care ei se afla si in care incearca sa ne atraga si pe noi.

    ``Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
    Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. ``(Matei)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!! Si mie mi se pare a fi un fel de sarlatanie atata timp cat ei isi fac reclama, cum ar face la un produs. Pana la urma credinta nu e un produs! Si da, mi-am adus aminte ca spuneau ca dau o anumita suma la acea biserica pana a-l primi pe "duhul sfant"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate sectele astea au aparut din cauza mandriei ca pot interpreta Biblia dupa cum cred de cuviinta , de aia si s-a ajuns la atatea sminteli .Biserica e ``una sfanta ,soborniceasca si apostoleasca `` , dupa cum se spune si in Crezul nostru ,ptr ca exista ``un singur Domn, o singură credință, un singur botez``(Efeseni).
    Nu am nimic cu cei care sunt de buna-credinta si nu cunosc ortodoxia , fiind crescuti intr-o anumita confesiune sau cult .
    Dar din nefericire printre acestia sunt si destui rau - voitori ,care intentionat propovaduiesc invataturi gresite ptr bani.
    M-am uitat si eu pe OTV (pur si simplu zappam intr-o dimineata ) si am ramas consternata.
    Era o slujba din asta care semana cu slujba ptr aghesma , dar respectivul spusese doar o rugaciune , fiind imbracat intr-un halat si gata .
    Pai ce Duhul Sfant vine asa cum vrem noi .
    Preotii tin post , au harul preotiei (vezi -`` Luati Duh Sfant; carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute” (Ioan XX).
    Asa pot sa sfintesc si eu apa si sa chem duhul Sfant , multumesc mult.
    Faceau reclama la tot felul de lucruri cumparate din Ierusalium chipurile .Pe urma faceau reclama la nu stiu ce mantie asemanatoare cu a cea a Sf.Ilie din VT , care avea tot felul de proprietati vindecatoare si mantuitoare.
    Ar fi fost tare sa spuna ca e chiar a proorocului Ilie .
    Icoane nu aveau pe pereti , despre Maica Domnului nimic.
    Sfintii practic inexistenti .
    Mi se pare efectiv strigator la cer cum la noi nu se ia nici o masura .Sa dea Patriarhia Romana un comunicat si sa spuna ``Fratilor nu mergeti la ei , au slujbe preluate de la ortodocsi , dar nu au nimic in comun cu noi.``
    Ma uitam socata -acei oameni bolnavi (chipurile ) care le faceau lor reclama erau in mare parte tigani si zambeau .
    Nu mai spun ca toti se vindecasera dupa prima slujba.
    Cu ce promptitudine lucreaza acolo Dumnezeu , ceva de speriat.
    Cand se stie ca ptr a te vindeca trebuie sa urmezi si sfatul medicului si sa particpi regulat la Sf Maslu , la Sf.Liturghie , sa ai credinta , sa iti schimbi un pic si viata.
    Alta data am vazut cantandu-se in acea catedrala o manea cu Iisus -spuneau pe o limba pocita dupa cantare -``Aplauze ptr Dumnezeu !`` (asta m-a amuzat mult ).
    In fine ce fac ei ma doare mai putin , ce ma doare cu adevarat e ca trag si pe altii dupa ei , abatandu-i de la calea cea dreapta pe care au urmat-o Sfintii nostri.
    Asta chiar ma doare-traim intr-o lume apostaziata (indepartata de Dumnezeu si de credinta cea buna) .
    Cautam minuni la minut si semne de tot felul.
    Daca l-am avea pe Dumnezeu in sufletul nostru , nu l-am cauta in exterior.
    Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere