PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

27 septembrie 2010

SOS Satul Copiilor Hemeiuş

     "SOS Satele Copiilor România este o organizaţie umanitară care ocroteşte în mediu familial copii care nu pot fi îngrijiţi de proprii părinţi, asigurându-le un cămin permanent până la integrarea lor socială şi profesională.
  
   SOS-Satele Copiilor România este membră a SOS – Kinderdorf International (sediul central în Austria), asociaţie cu caracter social, neangajată politic sau religios, al cărei scop este acela de a oferi o familie copiilor care care au nevoie de un nou cămin permanent, fără deosebire de rasă, naţionalitate sau apartenenţă religioasă.
  
    SOS Satul Copiilor oferă îngrijire pe termen lung într-un climat apropiat celui familial beneficiarii săi. Conceptul de îngrijire a copiilor în mediu familial, se bazează pe patru principii esenţiale pentru creşterea unui copil: mama, fraţii şi surorile, casa, comunitatea (Satul).
     Fiecare copil fără familie primeşte o mamă socială, care îi oferă afecţiune, echilibru, stabilitate şi protecţie.
      În România există trei Sate SOS, SOS Satul Copiilor Bucureşti cu 15 case familiale, SOS Satul Copiilor Cisnădie (judeţul Sibiu) cu 12 case familiale şi SOS Satul Copiilor Hemeiuş (judeţul Bacău) cu 4 case familiale.
    Fiecare casă corespunde nevoilor unei familii numeroase (camere pentru copii, sufragerie, bucătărie, băi). Mama socială locuieşte împreună cu copiii şi le oferă acestora un cămin. Satul SOS reprezintă pentru copil prima sa comunitate.
      Mama SOS împreună cu 6-7 copii (băieţi şi fete de vârste diferite), care cresc împreună ca fraţi şi surori, formează o familie. Fraţii biologici sunt întotdeauna crescuţi împreună.
     În Satul SOS (o comunitate formată din 10-15 case familiale), fiecare familie locuieşte într-o casă proprie."
    
Mai multe pe site.

SOS Satul Copiilor Hemeiuş-Bacău a fost inaugurat în anul 2006.


Fotografiile sunt făcute de mine sâmbătă.

5 comentarii:

  1. de ce toate fotografiile sunt facute din afara organizatiei? de ce in fiecare imagine sunt fotografiate gardurile si dc copii sunt fotografiati prin gratiile gardului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca treceam pe acolo am oprit si am facut poze! Care e problema? Cu ce am deranjat si pe cine? Daca ati citit articolul e de bine! Si daca puneti asemenea intrebari poate aveti si un nume!

    RăspundețiȘtergere
  3. Verifica cineva aceasta organizatie umanitara ? Nici eu nu am vazut urma de copil si am trecut de cateva ori anul acesta .
    23.07.2012

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu trec prea des pe acolo, dar am vazut un anunt pe net in care se ofereau locuri de munca acolo. Inseamna ca este activitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. este activitate si sunt copii acolo. Va spun asta pentru ca ii vad in fiecare dimineata cand trec pe acolo in drum spre serviciu.

    RăspundețiȘtergere