PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

09 iunie 2010

Sunt supărată

De ce?
       Pentru că se termină anul şcolar, iar copilul meu ia vacanţă. "Politica" celor de la cămin este să nu se mai complice încă două luni cu ei şi ne spun că nu sunt cereri pentru ca cei mici să mai stea şi pe perioada verii. Oare astea două luni domnele educatoare, îngrijitoare şi tot restul de personal al gădiniţelor cu program  prelungit sunt plătite normal  chiar dacă nu au activitate.  
      Anul trecut m-am dus cu copilul în prima zi de "vacanţă", mai era decât o mămică cu un copil şi ni s-a spus că nu sunt alte cereri. Sunt sigură că ne-am dus pe rând şi ne-a dus cu vorba. S-a pus un afiş că trebuie să plătim anticipat două luni şi că trebuie să fie cel puţin 10-15 copii.
   Anul ăsta s-au făcut cereri. Zice că sunt vreo 11. Dar cererile trebuiau făcute până pe 7 iunie zi în care se va face şedinţă cu părinţii. Astăzi suntem în 9 şi nu s-a  făcut nici o şedinţă. Directoarea nu era acolo. Mă voi duce mâine poate o găsesc, deşi nu prea am speranţe că vom putea rezolva ceva, pentru că la alte grupe li  s-a spus să nu facă cereri că tot degeaba fac şi acele persoane au renunţat.   

7 comentarii:

  1. Te inteleg mai mult decat poate ca iti inchipui.
    Si eu mi-am crescut copilul(acum are 28 ani):) prin cresa ,apoi gradinita cu program prelungit...
    Daca as spune ca era o cu totul alta disciplina si responsabilitate in astfel de camine...ar suna a "nostalgie"...deci ma abtin.
    Remarc doar ca era INCHIS numai o luna pe an,asta era vara ,in august...atunci se faceau reparatii,zugraveli...si copii de regula plecau prin concedii cu parintii sau isi vizitau bunicii.
    Acum aproape peste tot isi bat joc de timpul si nervii parintilor...sau,ti se sugereaza sa apelezi la institutiile de profil private...
    Numai bine si sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, astept raspunsul azi sau cel tarziu maine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca n-ati lucrat niciodata in invatamant ca sa intelegeti ca si cadrele didactice au nevoie de reafcere psihica, lucrul cu cei mici este mai obositor de zeci de ori decat alte joburi.Pentru asta in invatamant s-au dat vacante mult mai multe si mai dese decat concedii altor angajati.Iar pentru salariul pe care-l ia actualmente un cadru didactic...cred ca intrebarea referitor la salariul din lunile cand este caminul inchis , nu-si avea rostul.Ce sa le mai taie din 700-800 ron?
    In plus, atunci cand eu eram copil, vacantele erau de pe 15 iunie pana pe 15 septembrie, ulterior au inchis gradinitele de la 1 iulie pana la sfarsit de august.
    E greu ca nu avem ce face cu cei mici, dar trebuie si cadrele didactice sa ia o pauza nervoasa ca sa revina in noul an scolar cu forte proaspete, altfel vor suferi tot micutii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar daca nu au activitate pentru ce sunt platiti??? Oriunde daca nu faci nimic nu esti platit. Si parintii care lucreaza de la 7 dimineata la 7 seara, au 600-700 de lei pe luna, nu au cine sa-i ajute sa le tina copilul?
    La ora 4 cand pleaca de la camin, copilul se duce la serviciul unuia dintre parinti, cu asta cum mai e?

    RăspundețiȘtergere
  5. Inteleg ca sunteti suparata ,dar atunci cand faci un copil iei in calcul si asta, de cand e lumea si pamantul gradinita se inchide la ora 18 si nu la 16, exista si varianta celor saptamanale pentru cei care nu-si pot creste copiii in timpul sapatamanii din cauza jobului.Eu vin cu niste idei si nu cu agresivitate asa cum razbate din randurile dvs.Am lucrat multi ani la catedra si nu se compara niciun alt job cu a lucra cu cei mici, dupa 3 luni o iei razna pe campii cu nervii, ai nevoie de pauza.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu este agresivitate, pentru ca nu imi sta in fire. Fiecare are parerea lui, fiecare vorbeste din punctul lui de vedere. Iar copilul, ma repet, parerea mea, este cand ti-l da Doamne-Doamne, nu cand iti faci calculele.

    RăspundețiȘtergere
  7. ma refeream ca iei in calcul si faptul ca dupa ora 16 nu are cu cine sta copilul , nu sa faci calcule cand il aduci pe lume!

    RăspundețiȘtergere