PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

01 iunie 2010

Sfaturi pentru părinţi

      Câteva sfaturi ale Părintelui Arsenie Boca (din cărţile "Mărturii din Ţara Făgăraşului 1 şi 3):

De ce plâgi, mă?
Am un băiat de 18 ani şi nu mă ascultă deloc, ba îmi vorbeşte şi urât.
L-ai botezat?
Da, Părinte.
Şi i-ai zis pe nume?
Ea a tăcut. Părintele s-a adresat credincioşilor şi le-a zis:
„Uite, aşa păţesc cei care nu le zic copiilor pe nume , ci le zic toate negativele: împieliţatule , răule, drăcuşorule, măgarule şi altele, în loc să le ziceţi bunule, îngeraşule, iubitule, scumpule, ori să le ziceţi numele ce i-l daţi la Botez. Aşa îi aveţi cum îi strigaţi.”


    Părintele a mai spus să nu batem copii cu palma că mâna e foarte grea. Să îi batem cu nuieluşa, căci lacrima copilului e ca roua dimineţii, acum plânge, acum tace. Nu îl baţi când e mic, te bate el când e mare.
 
 
Odată a venit o femeie plângându-se că băiatul ei e pe front. I-a spus: „Roagă-te pentru el, nu mai plăti. Ai plătit de-l poţi cântări în bani. Roagă-te tu ca mamă, nu plăti preoţilor. Este mai primită rugăciunea mamei decât a preotului.”
 
(Imaginea este luată de pe site-ul "myhouseonweb"
 

4 comentarii:

  1. Mihaeladr am si eu aceasta carte si e foarte buna sunt atatea lucruri pe care trebuie sa le cunoasca toata lumea sotia impreuna cu sotul. Doar impreuna citind si meditand vor putea sa doreasca sa puna in practica aceste lucruri.Cartile parintelui sunt foarte greu de pus in practica daca oamenii nu-l cunosc pe Dumnezeu.Chiar daca oamenii spun ca e cu neputinta ca omul sa traiasca dupa randuiala parintelui eu totusi spun ca se poate...Ce nu e cu putinta la om la Dumnezeu e cu putinta.Iti doresc o Duminica linistita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si sa incercam sa ascultam de sfaturi. Daca vrem, Doamne-Doamne ne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare e liber sa creada in ce vrea si sa aibe ce religie vrea. Nu crezi ca esti cam dura?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa se inteleaga, ultimul comentariu este un raspuns pe care l-am dat unei persoane al carei comentariu l-am sters.

    RăspundețiȘtergere