PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

11 iunie 2010

Jucării

        Când copilul nu vrea sa facă curat şi să-şi strângă jucăriile, îl sperii că i le dau la gunoi. Iau un sac, le pun în sac şi mă fac că i le dau la gunoi. S-a mai prins el că sunt pe balcon şi le-a mai  găsit (asta pe timp de iarnă când nu prea ieşea pe balcon). Au stat câteodată vreo câteva zile.
         Le-am mai pus pe la uşa de la intrare, pe scară între etaje. Când îl văd că are bunăvoinţă şi  le strânge i le aduc înapoi. Era mai mic şi-l păcăleam că le-am găsit la gunoi. Acum nu prea mai merge. 
        Atunci când le-am pus între etaje, s-a făcut să iasă şi el să vadă cu cine vorbim. Şi a văzut sacii cu jucării. Noroc că m-am prins la timp şi i-am spus că i-a găsit vecina la gunoi şi ştia că sunt ai copilului şi i-a adus înapoi. Bineînţeles că m-a aprobat şi vecina.     
     Nu ştiu cum să mai procedez să-şi facă curat la jucării, sau măcar să şi le strângă de prin casă după ce se joacă. Câteodată mai vrea, câteodată nu.
     La cămin în schimb e foarte harnic, nu pleacă până nu le pune la loc. 

7 comentarii:

  1. greu mai e cu copii...o sa invete cand o sa fie mai mare!1

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca nu trebuie lasat cat e mic sa fie dezordonat; altfel asa se obisnuieste si e mai greu sa se schimbe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta incerc si eu sa-l obisnuiesc, dar cand vrea, vrea, cand nu cam greu de convins. La camin cum poate?

    RăspundețiȘtergere
  4. La camin stie ca nu strange nimeni dupa el, acasa, stie ca are cine sa stranga.
    Micutii astia inteleg mult mai mult decat ne imaginam noi...
    Cu ''convins'',''amenintari'' sau ''munca de lamurire'', nu o sa mearga...Pana nu o sa realizeze singur ca nu are incotro, si initiativa sa vina din partea lui.
    Daca aveti nervii tari, tu si sotul tau, nu strangeti nimic timp de cateva zile. Si nici nu apelati la el cu cererea de a strange.
    O sa-si dea seama singur ca ceva nu este in ordine, fiind obisnuit sa vada cum curatati dupa el. Sunt convinsa ca si lui ii place ordinea, asa cum a fost invatat la camin.
    Stiu ca nu este usor sa te ciocnesti peste tot de jucarii, dar incearca acest experiment.

    RăspundețiȘtergere
  5. Singura chestie care merge acum e santajul. Nu pleci afara pana nu strangi, sau nu primesti bomboana.
    Pt. b.d: de ce nu iti faci un blog? Ai multe de spus(chiar vorbesc serios, nu glumesc).

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu zic ca trebuie nitel santajat si trebuie sa te tii tare. Il pui fie sa renunte la ceva ce ii place foarte tare (gen desene - stii tu la ce are slabiciune) fie strange jucariile. Apoi sa te tii de aceasta regula pana vezi ca ii intar in obisnuinta si face curat imediat ce-i ceri. La copii e important sa fii consecvent in cereri, sa stie ca nu abdici de la ce-i ceri, eventual daca face ce-i ceri rasplateste-l cu niste vorbe bune si arata-te mandra de el. Cred ca asta a valora foarte mult. A, ce mai vroiam sa spun: e bine sa te concentrezi asupra acestei "lupte" pana castigi, nu duce cu el lupte pe mai multe fronturi, eu zic sa-l refuzi la tot ce nu e necesar pana nu se apuca sa-si curete singur camera. Eu zic ca nu se poate sa nu castigi. Cu conditia sa te dovedesti mai incapatanata decat el.Doar tu esti sefa.:))))))))))))

    RăspundețiȘtergere