PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

25 septembrie 2011

Musulman

     Mă apucai să citesc o carte. Se numeşte "Introducere în Islam" autor Meududî (savant pakistanez 1903-1979). Mbon (aici o citez pe Lillee). Şi ajung la:
     "Pentru că tot ce există în lume se supune voinţei lui Allah, de aceea se poate spune că tot ce alcătuieşte acest univers este "musulman". Chiar şi cineva care îl reneagă pe Allah sau crede în altceva decât Allah este, în firea lucrurilor musulman, atât timp cât există fizic." 
Teoria despre acest lucru în carte e mai amplă. Eu am scris mai puţin, dar vă daţi seama care e nelămurirea mea. Ups, deci, noi suntem musulmani!!!!!!!
Pentru că eram undeva unde nu aveam acces la nici un dicţionar, am făcut un brrrrr în sinea mea că nu mă puteam exterioriza, am închis cartea ca să ajung acasă să vedem ce scrie la dicţionar.
Ha, ha, Dex-ul online e de acord cu mine!!!!
Şi spune: 
musulman-mahomedan
iar
mahomedan-adept al religiei lui Mahomed
S-o mai citesc???
Nu vreau controverse dure, de aceea scriu cum am văzut pe un site la moderarea unor comentarii: "dacă nu comentezi la subiect sau baţi câmpii te şterg de nu te vezi!"
Aştept părerea voastră.

7 comentarii:

  1. este gresit in DEX, sau mai bine spus superficial- conform islamului musulman inseamna drept credincios-deoarece toti sintem creeati de Allah, inclusiv jinnii(care sint creeati de Iblis, dar Iblis e creeat tot de Allah) toti sintem musulmani

    "A Muslim is a person who has dedicated his worship exclusively to God...Islam means making one's religion and faith God's alone"

    RăspundețiȘtergere
  2. haha....
    musulman inseamna de fapt "supus" - al vointei lui Allah, al tuturor legilor care guverneaza lumea. De aceea prin prisma acestei definitii suntem toti "musulmani".

    de unde ai aflat de Meududi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Maica, maica ce mai e si cu internetu' asta!
    Da, acum m-ati lamurit! Daca nu ma lamureati voi ramaneam cu ideea mea! De aceea am facut si aceasta postare ca ma gandii eu asa sa ascult si alte pareri! Inseamna ca voi continua sa citesc cartea! Multumesc!
    @shakuka- cartea am gasit-o intr-o librarie in vara cand am fost la mare

    Cred ca ultrasilor religiosi ortodocsi nu o sa le prea convina aceste explicatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://rose-sufi-crescent.blogspot.com/2011/06/quran-surah-iii-67-true-religion-of.html

    RăspundețiȘtergere
  5. ultrasilor nu le convine nimic nici macar ortodoxia-de exemplu parintele argatu cel mai mare exorcist ever a fost atacat de parintele adrian fageteanu care pretindea ca parintele argatu era....vrajitor....looool

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. in mod gresit sau mai bine zis superficial se asimileaza islamic=supunere.
    in araba pentru supunere este alt cuvant -khudu.
    adevarat ca ideea este supunere pentru Dumnezeu,dar nu supunere in sensul francez de exemplu-soumission.
    islam ca orice cuvant semit are o radacina consonantica -"slm" cu derivate ce graviteaza injurul cuvantului "mantuire"
    verbul "aslama" de la islam-religia inseamna in final a fi patruns de pace de pacea lui Dumnezeu.
    assalamu aleicum....pacea cu voi...!

    dar nu asta este poanta draga Mihaela ci faptul ca Adam a fost musulman si profet ( greu de aflat ce a profetit) ca toti patriarhii evrei sunt profeti ai islamului,iar Maria Magdalena este cea mai perfecta femeie musulmana....
    Isus un biet inchipuit care nici nu a murit pe cruce si nici nu a inviat.

    daca inca nu te-ai impacat cu toatea astea la sfarsitul cartii ai sa te consolezi ca esti de fapt o musulmanca nedezvaluita inca si ca parintii tai te-au indrumat gresit prin botez intr-o religie incorecta si falsa.....

    daca fiecare si-ar vedea de buruienile din gradina lui...ce bine ar fi...

    RăspundețiȘtergere