PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

17 iunie 2011

Tot de-ale mele

Şi pentru că tot am deschis subiectul despre "funcţionari ai statului" să vă mai povestesc. 
Mai demult mă duc într-un alt loc aparţinând tot de stat şi fac o cerere pentru nişte drepturi "prevăzute de lege". 
Era prezent şi soţul meu.
Doamna de acolo îmi spune că nu o să-mi dea "drepturile" respective decât cu data la care am depus cererea. Pentru că înainte de a mă duce acolo studiasem legea, i-am spus că nu e aşa cum zice ea,  mă încadram într-un anumit interval de timp şi trebuie să-mi dea retroactiv. 
Bineînţeles că m-a contrazis,  am lăsat-o în pace, am mers de am luat monitorul oficial cu legea respectivă şi înapoi la ea.
Când i-am arătat ştiţi ce mi-a zis: că nu ea a spus că nu o să-mi dea  dacă îmi dau "de mai sus", ea nu are nici o treabă. Noroc că era şi soţul meu de faţă că altfel picam eu de "fraiera" care nu a înţeles.
Oricum actele  mergeau mai departe, nu depindeau de ea, dar de ce nu a citit legea ca să nu se contrazică şi să nu aibă acea superioritate a funcţionarului public. 

Şi la sfârşitul acestei perioade de care vă povestesc, mai trebuia să mai primesc nişte bani, care nu veneau. Sun la "organele competente" de unde mi se răspunde că aşa a considerat persoana care se ocupa de aceste probleme (fiind alta nu aceeaşi), că nu mai am dreptul.
Hop, eu ştiam din lege altceva aşa că îi spun persoanei că fac contestaţie.
Am făcut contestaţie şi bineînţeles că mi s-a dat ce trebuia. 
Dar dacă era altcineva care nu avea acces la legi, sau să ştie ceva despre astea nu rămânea păgubit. 
Şi era o sumă frumuşică, că dacă nu era aşa poate nu mă agitam atât.
Şi asta pentru că persoana respectivă aşa a vrut, după cum mi-a spus la telefon.
Legea se aplică după cum vrea fiecare!!
Dacă nu ştii, pierzi!!!

11 comentarii:

  1. Eu cred ca nu e normal sa incep eu sa ma documentez ca sa imi pot obtine drepturile.
    Tu insa ai fost un caz norocos in sensul in care dupa contestatie nu ti-au mai facut necazuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. @sictireli-nu am vrut sa le fac rau! Doar mi-am obtinut drepturile! Pentru ca asa cum am scris tot ei sunt "tupeisti" si "ar fi intors-o ca la Ploiesti".
    @Mihaela- nici eu nu cred ca trebuie sa ma documentez, ca dovada ce am patit zilele trecute.
    Probabil ca acela care a facut cum a vrut el a avut un sef care citise legea si a aplicat-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai mult ca sigur si eu as fi procedat la fel si nu le-as fi facut o sesizare de abuz in serviciu. Tocmai in asta consta nenorocirea, ca nu mergem pana la capat. Pe asta mizeaza si ei. De altfel, chiar tu spuneai ca daca suma era mai mica poate renuntai scarbita de atitudinea omului de la ghiseu. Cred ca gresim. Ar trebui sa-i taxam pentru orice, ca altadata sa nu se mai repete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ar fi trebuit "dovada" sau dovezi pe care eu nu le-am avut! Numai vorbit la telefon. Ar fi zis ca e o greseala care s-a reparat. Si dupa cum am mai scris genul acesta de oameni sunt si foarte tupeisti, si m-ar fi "doborat" cu siguranta prin nesimtirea lor.
    Cam de genul asta de oameni suntem condusi in general cu mult tupeu si care daca pot te calca in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si a mai fost o chestie! Persoana cu nr.1 a ramas mirata cand a auzit ca am reusit sa scot acei bani. Pentru ca stia ca, (virgula) cu persoana nr.2 nu prea se poate discuta si cam ce zice aia face si nu o poti contrazice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel mai revoltător lucru îl reprezintă faptul că aceşti funcţionari sunt plătiţi din banii noştri pentru a ne ajuta , nu pentru a ne băga beţe-n roată ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Abuzurile sunt normale intr-o tara in care prin stat de drept se intelege statul de spaga. Sistemul este gandit pentru favorizarea abuzurilor. Nu iti primesti drepturile daca nu le revendici cu perseverenta. Da remarcat, in cazul de fata, dificultatea in a furniza probe care sa ateste abuzul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar cei care nu isi cunosc drepturile? Raman pagubiti!! Si paradoxul e ca acesti bani nu intra in "buzunarele" lor ci raman la stat. Deci ei, functionarii publici nu au nici un avantaj, decat ca isi bat joc prin nestiinta sau chiar cu buna stiinta.

    RăspundețiȘtergere
  9. M-as mira sa nu aiba niciun avantaj. Nu s-ar agita ei impotriva cetateanului degeaba. Nu stiu cum mai e acum cu stimulentele, dar inainte sigur aveau o cota procentuala.

    RăspundețiȘtergere