PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

17 ianuarie 2011

"Pietrele au strigat"

   Fragmente din articolul scris de preotul Ioan Andrioaie  în "Credinţa Ortodoxă" (octombrie 1998) şi reeditat  în cartea "Pe drumul vieţii. În slujba lui Dumnezeu şi a oamenilor".  
     
    "În ziua de 26 mai 1986, cu trei ani înainte de revoluţie, când tensiunea ateistă ajunsese să nu mai poată fi suportată de masa poporului din ţara noastră, la Mănăstirea Neamţ au începu "să strige" pietrele, împlinindu-se astfel cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a spus: "Dacă aceştia (apostolii, preoţii) vor tăcea, pietrele vor striga" (Luca 19,40). Orice vizitator putea constata, nemijlocit, că, pe aleea pavată cu lespezi de piatră, între turnul-clopotniţă şi intrarea în istorica Biserică, ctitoria marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, cu o vechime de peste 500 de ani, pietrele s-au ridicat pe o porţiune de circa 2 metri lungime, atrăgând atenţia trecătorilor, care se împiedicau în trecerea lor. Din cauza orânduirii de atunci, nu s-a putut spune despre acest eveniment, abia după revoluţia din decembrie 1989, cunoscutul cărturar, arhimandritul Ioanichie Bălan de la Mănăstirea Sihăstria, ne-a descris evenimentul ce a apărut în presă, sub denumirea de "Minunea de la Mănăstirea Neamţ". S-a săpat în acel loc şi s-a găsit un trup uman de peste 500 de ani, s-a  scos la suprafaţă din pământ, fiind cu adevărat un semn divin şi nădăjduim că se va putea descoperi şi numele acestuia, când va vrea Dumnezeu. Prin grija părinţilor de la această Mănăstire, moaştele descoperite sunt înveşmântate şi păstrate într-un sicriu special confecţionat, pe care-l poate vedea orice trecător pe la Mănăstirea Neamţ."  
Mulţumesc Tetris pentru fotografie (văzând-o în postarea ta, mi-am adus aminte de articolul scris de părintele nostru, preotul Ioan Andrioaie). 
Mai multe despre părinte şi ceea ce am scris din cartea dumnealui găsiţi la: "etichete-preot Ioan Andrioaie".  
             

2 comentarii:

  1. stiam de intimplarea astea..s-au gasit noastele unui sfint sihastru..f tare

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere!
    Imi amintesc cand am aflat despre minunea aceasta, ce impresionata am fost!

    RăspundețiȘtergere