O reţetă pentru conservarea sucurilor de fructe dată de dr. Ovidiu Bojor într-o emisiune televizată, dar e şi în cartea "Sănătate prin seminţe, legume şi fructe".
"Cea mai indicată metodă de conservare a sucurilor proaspete de fructe, fără fierbere, este adăugarea de cca 65% zahăr, până se obţine un sirop suprasaturat în zahăr care se recunoaşte după cristalele de zahăr care rămân la fundul sticlei după 2-3 zile de la dizolvarea cantităţii de zahăr utilizate. În acest fel se pot conserva pentru iarnă sucul de vişine, de coacăze, de afine, de zmeură, etc.
Prin această metodă, sucul transformat în sirop îşi păstrează în bună parte proprietăţile de "suc natural", precum şi aroma. Nu rămâne decât să se dilueze cu apă sau cu apă carbogazoasă la întrebuinţare".
"Ca o regulă generală, atât pentru omul sănătos, cât şi pentru cel bolnav, micul dejun va începe cu un pahar de suc natural de fructe sau legume".
Utila informatie!! Multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru informatie. Am mare incredere in d-nul Bujor. Multam :)
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca mi-am adus aminte cam tarziu. Dar niciodata nu-i prea tarziu.
RăspundețiȘtergere