PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

05 aprilie 2024

de pe fb adunate


„You cannot save anyone. You can be present with them, offer your groundedness, your sanity, your peace. You can even share your path with them, offer your perspective. But you cannot take away their pain. You cannot walk their path for them. You cannot give answers that are right for them, or even answers they can digest right now. They will have to find their own answers.”

Jeff Foster


 Cerul sărută pământul prin ploi, pământul sărută cerul prin flori.

Tagore

,Doar pentru că o persoană te respinge nu este necesar să te respingi și tu. Doar pentru că unii oameni aleg să-ți disprețuiască talentul tratându-te fără amabilitate, nu înseamnă că este dorința tuturor și bineînțeles nu înseamnă că trebuie să le imiți comportamentul.
Adevărul este că modul în care alți oameni ne consideră, nu se referă la noi – ci la lupta lor internă, la nesiguranță și limitări.
Nu trebuie să permiți ca judecata lor să devină propriul tău adevăr. Nu trebuie să pui mereu urechea la ce spun sau cum fac alții, poți însă alege mereu cum să te apreciezi tu însuți.
Poți alege cu ce persoane te înconjori și pe cine îndepărtezi de lângă tine. Și indiferent de circumstanțe, poți alege să crezi în tine și în talentul tău.
De aceea la sfârșitul zilei încercând să faci fiecăruia pe plac constați că este obositor și imposibil. Nu contează cum te schimbi sau cine devii, se va găsi mereu cineva care să nu te aprobe.
Deci, în ciuda energiei consumate în încercarea zadarnică de a deveni ceea ce alții vor să fii, permite-ți să fii ceea ce ești.
Este suficient să fii conștient de cine ești cu adevărat. Oamenii adevărați își vor găsi calea în viața ta. Vor fi oameni care te vor iubi și te vor accepta din toată inima și necondiționat. Aceștia sunt oamenii care contează. Eliberează-te de ceilalți.”
Daniell Koepke

"<<Acasă>> e locul unde te-ai născut, biserica unde ai fost botezat, grădinița, școala, prima iubire și locul unde odihnesc străbunii. Rădăcinile sunt prea adânci și de aceea te chinuie dorul, dorul de casă, de străzile copilăriei, de prietenii din anii cei dintâi. Locul acesta e pentru mine Ploieștiul, orașul copilăriei mele, orașul pe care nu l-am părăsit cu adevărat, deoarece trăiește în inima mea. Când închid ochii, mi se desfășoară filmul, văd clar fiecare colț mult îndrăgit, culorile sunt vii și nu au pălit deloc.”
text: Republica Ploiesti

“Fiecare bucurie isi are anotimpul ei, fiecare durere pe al ei. Sa asteptam trecerea anotimpurilor. Inutil sa alergi, caci nu vei alerga mai repede decat iarna, care vine si te va ajunge. E o toamna pentru fiecare speranta, e o primavara pentru fiecare deznadejde. In aceasta cursa nu poti veni nici prea tarziu, nici prea devreme; vii totdeauna la timp, fie ca vrei, fie ca nu vrei."
De doua mii de ani….- Mihail Sebastian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu