PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

09 februarie 2012

Like-uri pe facebook?!

Am o dilemă care mă "macină" de multă vreme. 
Şi anume chestia cu like-urile de pe facebook. 
Am înţeles postezi ce-ţi place, mai dai anumite linkuri la anumite articole iar cei care-ţi citesc pagina dau un like, mai şi comentează, sau trec mai departe pentru că nu-i interesează postarea respectivă. 
Dar ca să dai like numai să te afli în treabă că ai intrat pe pagina respectivă nu mai înţeleg. Şi ca să vă exemplific. Eu pe pagina de f.b. a oraşului am distribuit linkuri la anumite articole care priveau oraşul nostru. Şi astea în majoritate făceau referire la personalităţi ale oraşului, evenimente culturale care s-au petrecut în el. Şi am primit la aceste articole maxim trei sau patru like-uri. 
Ei, dar dacă administratorul paginii zice bună dimineata sau bună ziua sunt peste 10-20 de like-uri. 
Acum acesta s-a gândit să schimbe denumirea paginii, care spune el să fie "Ghidul oraşului". 
Au apărut până acum când scriu 9 like-uri. Dar cei care le-au dat nu s-au gândit că nu se potriveşte  acest nume? Pentru că pe pagină  se postează melodii (fiecare cu preferinţa lui), rugăminţi de dat like-uri la anumite concursuri iar de comentarii nu vă mai spun că sunt vreo câţiva puştani, care scriu în stilul lor.      
Sunt curioasă ce răspuns o să mi se dea în legătură cu schimbarea numelui paginii.
Eu am impresia că anumite persoane sunt superficiale şi nu citesc postările mai lungi şi nu intră pe anumite articole ca să le citească. Stând aşa şi gândindu-mă cei care au vreo câteva sute de "prieteni" pe f.b. nici nu ar avea când să treacă în revistă tot ce se postează într-o zi şi ca să fie prezenţi pe pagină dau un click!

8 comentarii:

  1. Da, Mihaela, like-ul pe FB nu inseamna neaparat "imi place" ci si "am trecut pe aici, am vazut ce ai postat, te salut, bye"
    Nu e o regula dar am observat chestia asta
    Gandeste-te ca oricine e liber sa-si faca cont , e plin de pustani, de ciudati, de anormali, de plictisiti, de hateri. Si mai toti dau like la orasul din care provin, alaturi de persoanele "normale" evident :)
    Deci: no rules for like :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si in cazul fb meu observ ca prietenii dau like ceva de genu "da, hai k am vazut ce ai scris ia un like, de comentariu nu am timp"
    am inceput s-o las mai moale cu fb...manca prea mult timp si energie.
    claudiahankins

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca asa e "no rules for like"! Nu ma pot lasa de f.b, deocamdata, pentru ca acolo aflu ce se mai intampla in oraselul meu de provincie! Chiar alaltaieri m-a intrebat cineva ce mai e nou, ca ea si-a inchis temporar f.b.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e, inseamna si "salut, nu, nu am uitat de tine, am vazut ce ai postat" etc:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Socializare sau....tembelizare....
    Alegerea este in mana noastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum depinde de cum iti accepti prietenii! Daca vrei multi, te tembelizezi, daca ii "sortezi" e socializare.

    RăspundețiȘtergere