PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

31 iulie 2011

Despre tabere

Mihaeladm prin o postare a ei mi-a adus aminte de tabere şi în special de:
"dormitul în cabane de lemn
wc-urile cu tălpi situate în curte,
spălatul în curte la 'jgheab',
trezirea dată cu trompeta"
vizita medicală
Cu bagajul era o mare istorie, că mama îmi făcea o listă cu ceea ce îmi pune în geamantan, iar când plecam de acolo verificam lista să nu-mi lipsească ceva.


Când am plecat în concediu, pentru că trebuia să mă întâlnesc cu karmapolice la Sinaia, nu am mai urmat traseul nostru de plecat la Ploieşti prin Adjud, Focşani, Buzău ci am mers prin Braşov. Până să urcăm "Moghioroşul", aşa i se spune muntelui care face legătura între Moldova şi Ardeal, (de la Oneşti la Târgu Secuiesc) am trecut şi prin Poiana Sărată unde a existat o tabără cu acele cabane de lemn de care spune Mihaela.
Şi pentru că eu când am fost în tabără la Nucet în Bihor, am stat într-o astfel de cabană am vrut neapărat să pozez. Şi am prins ceva.
Ce îmi mai amintesc din acea tabără este că am fost la peştera Scărişoara şi  că  foarte multe mâncăruri erau amestecate cu smântână, ceea ce eu nici acum nu prea mănânc. Şi eram mai mulţi copii de la PH care refuzam  să mâncăm aşa ceva şi mâncam pâinea goală. 
Nu ştiu dacă eram mai aproape de casă părinţii noştri ar fi venit să ne ia sau ne lăsau să ne călim.
Dar pentru noi a fost frumos!

  Amintiri, amintiri...

4 comentarii:

  1. smintina e buna reao..nu ai supravietui in ardeal

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi, dar nu amestecata in mancare!

    RăspundețiȘtergere
  3. acelasi fel de tabara mai putin trompeta se gaseste si azi in diverse tari.
    romanii nu au inventat roata si totusi le e rusine cu ea....!!!
    da,tabere de 8-10 in cort, fete sau baieti, mic dejun,felia de paine cu marmeleda sau miere la 10....etc....etc...adunarea,stingerea luminilor la 22,curatenia cortului,asezatul lucrurilor, spalatul vaselor...totul ca acum 30-50 de ani in Romania.
    Ceea ce demonstreaza ca nu tot ce a fost este de aruncat la gunoi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a placut si nu as fi pretentioasa pentru copilul meu cand va merge in tabara. Intotdeauna am considerat ca nu trebuie sa tii copilul in puf!

    RăspundețiȘtergere