"SÂMBĂTA CU AMINTIRI" - o zi în care cei care vor să participe să posteze o fotografie (fotografii) proprie din care să revedem astfel din trecutul nostru sau chiar al altora.
Pentru că ieri, acu' nişte ani am avut cununia civilă şi religioasă, iar mâine sunt nişte ani de când a fost nunta, azi postez gentuţa de mireasă!!!
Ea a fost a mamei mele şi la nunta mea ca să am ceva de la ea (pentru că era plecată "dincolo de porţi") am avut-o eu.
Dimineaţă nu aveam nimic!
Între timp am făcut ce mi-a spus karmapolice la comentarii, am devirusat, am scos blogurile la care îmi apărea "codul lui oreste" şi apoi mi-a apărut iar caseta cu ceea ce am scris la postarea trecută!
Aş lăsa aşa că pot intra, dar dacă îmi strică ceva?
Nu'ş ce să fac!!!!
Blogul meu: "contains content from codulluioreste.com, a site known to distribute malware. Your computer might be catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious softeware may be installaed on to your computer if you proceed. If you visited this site in the past or you trust this site it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified codulluioreste.com that found a malware on this site. For more about this problem found on codulluioreste. com visit the Google safe Browsing diagnostic page.
Daca intru de pe blogger pe blog imi da acest avertisment.
Si am incercat sa intru si de pe alt blog pe al meu si e la fel!
Iar dupa putin timp mi se blocheaza calculatorul.
Am inteles eu ce scrie mai sus dar ce trebuie sa fac, concret?
Mai ales intrarea pe blog, ca banuiesc ca sunt multi care nu-mi pot vedea blogul!
Ca şi anul trecut am venit de la biserică şi ascult Slujba Sfintei Liturghii de Învierea Domnului de la Mănăstirea Putna la radio online http://www.ortodoxradio.ro/.
"SÂMBĂTA CU AMINTIRI" - o zi în care cei care vor să participe să posteze o fotografie (fotografii) proprie din care să revedem astfel din trecutul nostru sau chiar al altora.
Cu vreo câţiva ani în urmă când făceam ouăle de Paşte le puneam în căuş, dar atunci puneam fân.
Acuşi că nu mai am de unde lua fân am pus nişte verdeţuri din frigider.
Nu ştiu de ce dar parcă spunând "Un Paşte fericit" e prea distant şi de complezenţă, nu din suflet!
Aşa mi se pare mie.
Că nu merge paşte fericit sau paşti fericit că nu suntem pe islaz să paştem sau să păştem (oare cum e bine că am cam uitat).
Spunem Crăciun fericit, sărbători fericite, dar până la urmă ce înseamnă această "fericire" pe care o urăm altora. Unii îşi doresc linişte, alţii sănătate, alţii chiar să se distreze.
Poate că urările pe care le facem sunt cele pe care le aşteptăm noi de la alţii, pentru că aşa am vrea noi să fie sărbătorile respective.
Paştele să ne lumineze calea pe care o urmăm către Doamne-Doamne!
Pentru că ieri am avut un pic de treabă la spital la noi în oraş, iar la cabinetul la care aveam nevoie, doamna era în concediu am fost nevoită să fac o plimbare la Comăneşti. Am luat copilaşul de mânuţă şi am pornit-o spre gara din oraşul nostru de unde am luat microbuzul şi am plecat la Comăneşti (8 km).
Aşa că vă prezint spitalul din oraşul Comăneşti care se aude că se va închide.
În această clădire este maternitatea (sau era, cine mai ştie?)
Spitalul se află în interiorul parcului care aparţinea Palatului Ghica.
La un post de radio l-am auzit pe primarul oraşului că dacă se va întâmpla ca spitalul să se desfiinţeze va intra în greva foamei.
Şi se mai aude prin "târgul" nostru că spitalul de la Comăneşti va fi cumpărat de către o persoană cu bani şi va deveni un spital privat.
"Una dintre sarbatorile evreiesti cele mai respectate, Pesach este o sarbatoare de origine biblica care marcheaza sfarsitul sclaviei evreilor in Egipt, acum peste 3000 de ani, si nasterea natiunii evreiesti. Este o sarbatoare de opt zile, care include doua zile speciale de sarbatoare la inceput si doua la sfarsit. In timpul celor opt zile mancam matzah si ne abtinem de la toate produsele facute cu drojdie, pentru a comemora painea nedospita pe care au mancat-o evreii cand au plecat din Egipt, deoarece nu au avut timp sa lase aluatul sa creasca. Toata mancarea dospita din casa trebuie cautata si vanduta sau distrusa inainte de inceperea sarbatorii. In primele doua seri de Paste, se tine un Seder in timpul caruia se repovesteste istoria evreilor care au plecat din Egipt pentru a-si obtine libertatea. Aceasta poveste se citeste din Haggadah, o culegere de pasaje din Torah si din scrierile rabinilor, care descriu exodul din Egipt. In timpul Sederului, se beau patru pahare de vin si se mananca marror, ierburi amare.
Marile personalitati care au pus bazele spirituale ale poporului evreu sunt Avraham si Sarah, fiul si nora lor, Isaac si Rebecca, si fiul si nurorile acestora, Iacob, Rachel si Leah.
Din Iacob, Rachel si Leah s-a dezvoltat o familie de 70 de persoane care, in urma unei foamete in Israel, a fost fortata sa se refugieze in Egipt. Aici, aceasta familie a crescut si a prosperat intr-o asemenea masura incat evreii au ajuns sa fie priviti ca o amenintare de catre gazdele lor egiptene. Respectul si admiratia acestora s-au transformat in ura si,in final, intr-un program organizat de sclavie si opresiune. Dupa o serie de amenintari ale lui Moise neluate in seama de catre Faraon, amenintari care au avut ca rezultat cele Zece Plagi, Dumnezeu a eliberat o natiune, provenuta dintr-o familie care avea la origine 70 de persoane. Sapte saptamani mai tarziu, aceasta natiune nou creata primea Tora pe Muntele Sinai.
In timpul unei mese speciale de Pesach, numita Seder, se citeste Haggadah. Haggadah este povestea nasterii evreilor ca popor. Ea trateaza in principal evenimentele din Egipt, care au dus de la sclavie la libertate, dar acopera si intreaga perioada de la Avraham la daruirea Torei pe Muntele Sinai. Se poate spune ca Haggadah este certificatul nostru national de nastere. Mai mult decat un document istoric, ea vorbeste despre idealuri si valori care constituie esenta constiintei si identitatii noastre nationale.
Cuvantul haggadah inseamna a spune sau a relata. Haggadah este o naratiune vie, asezata in contextul unui dialog intre parinti si copii. Pesach, cu Haggadah in centru, spune fiecarui evreu trei lucruri: cine este, de unde a venit si ce reprezinta.
Mesajul inerent in Haggadah este ca identitatea si continuitatea evreiasca se bazeaza pe incurajarea copiilor de a pune intrebari - si pe pregatirea parintilor de a da raspunsuri logice si competente. In iudaism, a fi erudit, invatat si intelept nu este un scop in sine, ci este un mod de viata.
Cuvantul "Pesach" poate fi despartit in doua cuvinte: Peh (gura) si Sach (a vorbi). Aceasta ne aminteste ca desi porunca de a ne aminti de Exod se aplica "in fiecare zi din viata noastra" (Deuteronomul 16:3), totusi, de Pesach nu este de ajuns sa ne amintim, ci trebuie sa spunem povestea exodului si sa "vorbim" despre ea pe indelete."
Iată Lumea!: Traditii de Pasti: "Povestea bunicul, acum in prag de Paste… despre tineretile sale cu atata drag, incat m-am asezat langa el, asemenea puilor cuibariti langa ..."
rebel_yell: Iertare și omenie: "A început o săptămână care ar trebui poate mai mult ca oricând să însemne iertare, introspecție, pace în suflet și un dram de bunătate. Avem..."
....celor cărora vă place emisiunea 360 grade a Alinei Bădic. Emisiunea se difuzează sâmbăta la ora 15. Pentru cei care nu reuşiţi s-o vedeţi sâmbăta, nu-i bai. Găsiţi pe net înregistrarea emisiunilor la site-ul canalului B1Tv. Eu acum l-am descoperit şi când voi avea timp (săptămâna următoare nu prea cred că o să fie) vreau să le văd. În special cea cu Dragoş Ovidiu Argeşanu.
Mi-am adus aminte de melodia asta pentru că se apropie Paştile când "acu' vreo sută de ani", de Paşti ziceam că mergem la biserică, iar noi mergeam la un ceai, sau la discotecă la Sindicate, sau pe Bulevard la plimbare. Cred că era numai în capul nostru că ne păcălim părinţii, se lăsau ei păcăliţi. Nu am fost de multe ori la Înviere în acele vremuri, dar stăteam şi noi până la 12 noaptea şi apoi mergeam pe unde am scris mai sus. Nu prea ştiu ce înţelegeam pe vremea aceea de ceea ce se întâmpla pe la biserică, doar că trebuia să ajungem acasă cu lumânarea de Paşti.
Pentru cei care nu mă cunosc tot ce povestesc se petrecea la Ploieşti.
Juntando los pedazos......: Viva la vida!!!: "Hai sa stam 'la un pahar de vorba',ca doar viata e frumoasa si plina de culoare zisei eu cu zambetul pe buze cand ma intanlii intamplator ..."
Dragelor şi dragilor, vă dau întâlnire maine, (azi) Miercuri 13 Aprilie la ora 8 p.m pentru a participa la lansarea melodiei „Bem Bem” cântată de persoana în cauză, adică Doru Bem. Unde? Acasă la voi, în faţa calculatorului, pe pragurile facebook-ului.
Melodia „Bem Bem” s-a lansat pe albumul „Cântec pentru Tamango” un proiect creat de Asociaţia Culturală Hara, un CD minunat în care s-au strâns melodiilecelor de la Hara, Damian &Brothers, Mihai Mărgineanu, Marius Mihalache şi alţi cântăreţi minunaţi. Cu atâta „Criză” în jurul nostru „Cântec pentru Tamango” aduce pocnitul din degete şi voia bună indiferent că eşti la volan, la masă sau la coadă la CEC când plateşti amenda . Cei care vor cumpăra acest CD vor dona bani pentru sănătatea lui Tamango! Dupa cum spune el şi bine zice „Gestul omoară microbul”.
Pentru că videoclipul este în curs de creare, aştept din partea voastră propuneri şi idei! Haideţi să ne întâlnim mâine la ora 8 seara pe pagina mea de Facebook şi pe Youtube şi să creştem ca bulgărele de zapadă vizualizările. Aşadar, daţi mai departe!
Un început trist dar adevărat al emisiunii de aseară "Sinteza zilei"despre România de azi, despre cei care ne conduc. Eu acum am terminat-o de văzut net. Nu vă ascund faptul că mi-au dat lacrimile, văzând unde s-a ajuns.
De altfel toată emisiunea a fost interesantă. Dacă aveţi curiozitatea să o vedeţi (dacă nu aţi făcut-o până acum) v-o recomand, ca să auziţi şi ce spunea Octavian Paler despre ce se întâmplă acum în ţară.
"Sper să nu apuc să văd o asemenea comedie, chiar grotesc" spune el, răspunzându-i lui Ion Cristoiu la întrebarea dacă îşi imaginează un guvern condus de Boc şi Băsescu la preşedenţie.
Văzând însă emisiunea lui Victor Ciutacu de vineri seara, mi-a părut bine că mai sunt şi oameni importanţi în ţara asta care mai cred în "românii adevăraţi" (asta am spus-o eu). Unul dintre aceştia e Dan Puric. Pentru că nu poţi să generalizezi şi să spui că România e o ţară de manelişti, că românii sunt hoţi, că românii sunt inculţi, ş.a.m.d. cum reiese din muuulte emisiuni de la TV. Că fără să vrei când ai telecomanda de la televizor în mână până să schimbi canalul tot auzi câte ceva. Această încredere că mai există şi altceva în afară de nonvaloarea care este promovată din plin pe la tv, am mai observat-o şi la Tudor Gheorghe şi la Grigore Leşe.
Pentru ca zilele trecute scrisei ca n-am mai plecat la plimbare, io-te ca azi sunt in plimbare la Bacau.
Azi scriu fara diacritice ca n-am timp sa le caut pe "laptoptopul" (cum zicea copilu' mai demult) de pe care postez.
Ne-am bucurat ca vom pleca si vom sta in gradina, dar aici bate un vant nebun, ca daca am sta pe-afara, pe mine si pe copil cred ca ne-ar lua vantul, asa ca "plecataram" din bloc si am ajuns tot la bloc.
Dar se cheama ca am iesit din casa!!!
Si pentru ca am descarcate niste poze pe flikcr am facut postarea asta si pun si pozele!
Retetele mi-au venit asa pe moment.
Mai intai niste paste cu urzici.
Paste cu "sos de legume" -adica legume date prin robot la care am am pus niste naut si linte.
Si aici o supa crema de legume la care daca vreti puneti si crutoane.
Sper ca v-am mai dat ceva idei si va las sa ascultati o melodie de demuuuult "Vantule, vant nebun!"
Aşa mai auzeam eu când eram mică că se mai zicea la Bucureşti.
Pozele care mi-au plăcut cel mai mult au fost astea:
Era în prima săptămână după Paşte.
Paştele anul trecut a fost pe 4 aprilie.
Of, ce dor îmi este şi de o plimbare mai lungă şi de rudele mele de la Bucureşti şi de prietena mea, de o viaţă pot spune, bineînţeles şi de familia ei. Anu' trecut m-am cam plimbat, anu' ăsta nu prea, dar cine ştie, abia am ieşit din iarnă.
Am ajuns la cifra 8 şi trebuie să formăm şirul numeric.
Deci: 0 1 2 3 4 5 6 7 8
Dar
0<1<2<3<4<5<6<7<8
şi
8>7>6>5>4>3>2>1>0
Ca să înţeleagă copilu', numărul mai mare îl înţeapă sau îl împunge pe cel mai mic.
Şi uite-aşa mai învăţ şi eu câte ceva de la copilu' care e la grupa mare!!!!
Dacă vreţi să învăţaţi spuneţi-mi să vă ţin la curent!
Cred că aţi aflat ştirea cu femeia din Râmnicu Vâlcea căreia medicii i-au pus diagnostice peste diagnostice şi până la urmă ea a născut!
M-am gândit cum s-a putut întâmpla aşa ceva!
Şi mi-a venit în minte să scriu nişte gânduri de ale mele în legătură cu ceea ce se petrece pe Planeta Marte.
Dar la noi nu-i aşa!!
Cum să nu se întâmple asemenea anomalii în "sistemul sanitar" de pe planeta Marte, când unii părinţi îşi obligă copii să facă medicina pentru că şi ei sunt medici, chiar dacă copii lor nu au nici o înclinaţie spre aşa ceva. Sau pentru că părinţii lucrează "din greu" pe altă planetă, dar vor neapăratca odorul să fie medic să se mândrească cu el.
La ce se gândesc ei? Orgoliul lor este mult mai mare decât binele copilului sau binele celorlalţi din jur. Auzisem undeva că "aşa ceva" se numeşte viol intelectual al părintelui!
Dacă medicii care au intrat şi au terminat "pe bune" facultatea pleacă pe alte planete cei de pe Marte cu ce mai rămân ?
Ce curaj mai au să mai meargă la asemenea medici?
Dar oare cum să-i recunoască ca să-i evite?
Noi de pe această planetă, care nu avem nici o treabă cu cele povestite mai sus, mergem mai departe cântând melodia:
La "Măineşti" adică Moineşti primăvara a început cu dreptul.
Pe 1 aprilie elevii de la Şcoala Generală nr.4 au "prestat muncă patriotică" făcând curăţenie în cartier.
Nişte poze.
"Soprana Camelia Ţârlea este absolventă a Academiei de MuzicăGheorghe Dimadin Cluj-Napoca la secţia muzicologie. În Düsseldorf – Germania a obţinut diploma Facultăţii de MuzicăRobert Schumannla secţia canto (operă) şi pedagogia canto-ului la clasa profesoarei şi cântăreţei de operă Jeanne Piland."
"SÂMBĂTA CU AMINTIRI" - o zi în care cei care vor să participe să posteze o fotografie (fotografii) proprie din care să revedem astfel din trecutul nostru sau chiar al altora.
Nu prea îmi mai amintesc multe despre ce era în cutie, (scrie halva), dar pe blogul "Să nu te superi pe Ploieşti" mi-am adus aminte de halviţă.
Am să fac un copy-paste la ceea ce am scris în comentariul de acolo
"Iar halvita ştiu că eram copii şi de Paşti era un obicei "de a bătea halviţa".
Mai ştiţi?
Se agăţa halviţa de o sfoară de tavan şi noi copii trebuia să o prindem cu gura.
Asta până la vreo 7 ani când am plecat din centru unde aveam o cameră mareee şi foarte înaltă!!!"
Am căutat în Dex online şi se spune şi alviţă şi halviţă!!!
Mulţumesc FJ13 că ai continuat tu, perioada asta când parcă nu prea am mai avut aşa chef şi cum am mai spus nici material la îndemână, că în pod am...., numai chef şi timp să fie .
Şi...
Pentru cei care nu ştiu, stadionul din Piatra Neamţ este lângă cimitir.
Oare "cerculeţele" din poză i-au ajutat pe români?
(nu cele care le-am pus eu pe faces)
După cum se vede nu am setat ceasul de la cameră la ora de vară.