PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

07 mai 2024

Reflecții spirituale -Crucea

 „Crucea este unul dintre cele mai vechi simboluri ale umanității. Este un simbol universal care se regăsește în multe culturi și în multe forme. Cunoaștem crucea echilaterală din India antică, ankh-ul din Egiptul antic, roata medicinei a indienilor și, bineînțeles, crucea latină, care este legată de creștinism.

Fiecare simbol vorbește un limbaj unic care se adresează nivelurilor mai profunde ale conștiinței noastre, în special ființei interioare din noi. Dacă noi, în dorința noastră de a găsi adevărul, ne concentrăm asupra simbolurilor universale, atunci ne conectăm cu acel limbaj. Un simbol universal, cum ar fi crucea, poate fi întotdeauna înțeles în mai multe moduri, nu numai cu capul, ci mai ales cu inima. Inima are motivele sale pe care rațiunea nu le cunoaște.
Simbolurile universale emană o mare putere. Crucea universală ne vorbește despre legătura dintre eternitate și timp: cum puterea spirituală nepieritoare curge în lumea materială. Ea ne arată cum lumea și umanitatea se pot ridica spre eternitate prin intermediul crucii.”

Întreg articolul:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu