PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

19 octombrie 2011

Simhat Tora

V-am obişnuit în ultimul timp cu postări despre sărbătorile evreieşti. 

După cum cred că aţi observat cei care mă mă vizitaţi mai des, îmi place să aflu despre celelalte religii, cum zic eu, "drumurile" de a ajunge la Doamne-Doamne - care este unul pentru noi toţi. Indiferent de religie, de un singur Dumnezeu, Creator, Allah, Divinitate, Sursă, sau cum vreţi sa-i spuneţi, suntem creaţi. 

Am citit la Shakuka despre un experiment interesant "Musulman de probă". Dacă vreţi să citiţi intraţi la ea pe blog.  Mi-ar place să particip la un asemenea program, dar cum am scris şi la comentarii nu numai în acest program musulman dar şi la buddhism, la iudaism. 

Şi să revin la subiectul postării, în seara asta şi mâine evreii sărbătoresc "Simhat Tora" sau "Bucuria Torei". 
 (celebrarea săvârşirii ciclului anual al citirii Torei în sinagogi). Dacă vă interesează intraţi şi citiţi aici.
La această sărbătoare se intonează imnul de laudă "Ana ha-Sem ho-siana" (Doamne, ajută-ne Te rugăm) pe care puteţi să-l ascultaţi aici.

5 comentarii:

  1. e frumos imnul...
    apropo de experiment, ma gandeam daca Romania ar fi atat de smechera incat sa aiba un program de genul "Crestin (ortodox) de proba".. pe partea de manastiri ar fi o gramada de vizitat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos ai scris, Mihaela :)
    A venit timpul sa intelegem ca toti apartinem
    aceluias Creator...

    Un clip care reda Bucuria Torei, ''Simhat Tora''

    RăspundețiȘtergere
  3. @shakuka-poate mai marii BOR nu sunt deschisi la asa ceva, desi eu personal nu vad nimic rau in asta, dar ai vazut cam cum gandesc unii la comentariile de la tine
    @ b.d. multumesc :)
    daca ar fi toti ca noi sa intelegem asta n-ar mai fi atatea divergente intre religii care apoi ajung la... altele mai grave

    RăspundețiȘtergere
  4. eheee, Mihaela, stii ca bisericile, toate, sunt primele care nu vor sa recunoasca faptul ca noi toti credem intr-un singur Dumnezeu, indiferent cum il numim.
    Ele si-ar pierde importanta, si-ar pierde puterea pe care o au asupra noastra.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihaela- la Sfanta Liturghie se spune ca se roaga "pentru unirea tuturor". Tu ce intelegi? Eu inteleg a tuturor nu separat pe fiecare religie!!!

    RăspundețiȘtergere