PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

31 octombrie 2012

Iertarea

"Se cuvine sa iertam nu numai in gand ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.
 
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug.
 
Cum daruiesti asa primesti. Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta.  

Sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand  oferim libertate. Sa alegi calea iertarii,  pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile."

                                                                                                                        Valeriu Popa

26 octombrie 2012

Aed Mubarak – Aed Fericit!


"Eid Al-Adh'ha” (Festivalul sacrificiului sau Marele Bairam)
Despre această sărbătoare citiţi aici.
 



PS Dacă e ceva care nu e corect să scrieţi la comentarii, ştiu îmi fac "mea culpa"  a început de ieri 25 octombrie 2012, dar nu am avut timp ieri. 


 

20 octombrie 2012

Autoportret într-o oglindă spartă

Fragment din articolul cu acelaşi titlu de pe blogul "Lupul alb"

"N-am prevăzut că, într-o zi, aş putea suferi de un exces de memorie, cum suferă alţii de un exces de suc gastric. Pe urmă, nu bănuiam, ceea ce ştiu azi, că trecutul nu e o arhivă, o magazie unde găseşti şi azi, şi mâine, şi poimâine aceleaşi lucruri, mai uzate, mai pline de praf, dar în fapt aceleaşi. Trecutul trăieşte, e viu, ia parte la prezent, îl influenţează şi se schimbă în funcţie de ceea ce ni se întâmplă. Unele amintiri scad în importanţă, pălesc, altele, dimpotrivă, capătă întelesuri noi la care nu ne-am gândit înainte. Devin, din fleacuri, momente esenţiale. De aceea, azi, înţeleg că destinul se ascunde, deseori, în cea mai cenuşie şi insesizabilă banalitate."

                                                                              Octavian Paler 

15 octombrie 2012

RepublicaPloieşti.net

Weekendul care a trecut am fost la Ploieşti. Şi chiar dacă nu  a fost soare, ci vreme mai mohorâtă, a fost o vreme de bună pentru plimbare. Astfel că am făcut un tur istoric al centrului oraşului împreună cu b.d. şi cu Mihaeladm

O parte pe care nu am vizitat-o o prezintă Lucian în postarea "Blocul Cinemascop şi străzile obturate" de pe blogul RepublicaPloieşti.net.     

O să iau o poză de acolo pentru că sunt sigură că nu o să se supere.

    
După tur am răsfoit o carte despre Toma Socolescu şi următoarele:

şi bonus un album de poze al unui soldat german (din cel de-al doilea război mondial) în care printre alte poze personale sunt şi fotografii din Ploieşti.